Skip to main content

FAQ

Crossfit

Wat zijn de voordelen van CrossFit?
Ons CrossFit programma biedt functionele bewegingen die continue gevarieerd, op een hoge intensiteit worden aangeboden. Door CrossFit ervaar je voordelen binnen 10 fysieke domeinen zoals; een verbetering van uithoudingsvermogen, wendbaarheid, kracht, vermogen, flexibiliteit, coördinatie, snelheid, balans en controle.
Wat moet ik weten als ik met CrossFit begin?
Een reden om CrossFit te beoefenen is om een fysiek en mentaal sterker te worden. Ons CrossFit programma is geschikt voor zowel beginners als voor gevorderde. Wij schalen alle oefeningen naar het niveau van de deelnemer zodat iedereen mee kan doen tijdens onze trainingen. Als je begint met CrossFit ligt de focus eerst op het verbeteren van de techniek en daarna pas een toename van intensiteit/kracht. Een CrossFit training bestaat uit functionele bewegingen om ons voor te bereiden op uitdagingen die we tegenkomen ons dagelijks functioneren.
Ik ben niet fit. Kan ik wel CrossFit doen?
Het antwoord is ja! CrossFit is een uitstekende manier om fit te worden. Omdat alle onderdelen binnen een training wordt geschaald naar het niveau van de deelnemer kan iedereen meedoen ongeacht je fitheid. Zodra jij structureel twee keer per week een CrossFit training te volgt garanderen wij een verbetering van fitheid.
Welke training moet ik kiezen?

Welke training je kiest, is afhankelijk van het doel waarom je CrossFit wilt beoefenen. Op onze website vind je de verschillende trainingstypes met uitleg. Je kunt altijd bellen met ons voor advies over je leskeuze: 06 -21558282 / 06 -40620278 / 06 -83200588 Soms moet je eerst verschillende trainingstypes proberen zodat je kunt ervaren welke type training en trainer het beste bij jou past.

Wat is RX en Scaled binnen CrossFit?

In alle CrossFit workouts worden het aantal herhalingen en benodigde gewichten vermeld. Als je de workout precies kunt uitvoeren zoals ze beschreven staan, dan wordt dat omschreven als Rx’ed. Rx’ed is de Engelse medische term voor “as prescribed” dat in het Nederlands “zoals voorgeschreven” betekent.

Op het moment dat jij de workout anders uitvoert dan de voorgeschreven Rx’ed variant, noemen we dat scaling. Schalen kan doormiddel van het aanpassen van het gewicht, het aantal herhalingen of het uitvoeren van een eenvoudigere uitvoering van de oefening.

Waarom is het belangrijk om je resultaat te loggen?
CrossFit is observeerbaar, herhaalbaar en meetbaar. Om je progressie inzichtelijk te maken is het belangrijk om je resultaat na iedere training te loggen in de Sportbit Manager app. Wij programmeren met enige regelmaat dezelfde workouts zodat jij nogmaals een resultaat kan neerzetten. De app vergelijkt automatisch jouw resultaten op deze workout zodat jij direct jouw gemaakte progressie kan volgen.

Lessen

Wat moet ik weten als ik bij CrossFit Duketown lessen wil volgen?

Je kunt flexibel zijn in je trainingskeuze, aantal en -tijdstip. Of je komt op vaste momenten voor meer ‘weekritme’. Je kunt daarvoor een abonnement afsluiten, een 10 rittenkaart nemen of losse lessen volgen (drop-in).

Wij bieden het hele jaar training aan met uitzondering van 1e kerstdag en nieuwjaarsdag. In de schoolvakanties is er een vakantierooster.

Een proefles kun je geheel zelfstandig via onze proeflesplanner op de website inplannen wanneer het jou uitkomt.

Twijfel je welke training bij jou past, dan kan je altijd overleggen, bel; 06 -21558282 / 06 -40620278 / 06 -83200588

Ik heb een proefles geboekt, hoe werkt dat?

Nadat jij je hebt aangemeld voor een proefles in ons rooster ontvang je een bevestiging via mail. In deze bevestiging staat wat jij kan verwachten tijdens deze proefles. Denk hierbij aan tijd waarop je wordt verwacht, welke kleding je het beste kan dragen tijdens een training en het verloop van de proefles.

Onze trainers weten wanneer er een proefles staat gepland. Ze zorgen voor een warm welkom in onze box en vertellen jou wat je kan verwachten tijdens deze proefles. Have fun, and make it the best hour of your day!

Na het volgen van de proefles ontvang je van ons een mail met daarin de mogelijkheid om jezelf aan te melden als lid.

Moet ik mij aanmelden voor een proefles?
Het is niet verplicht om jezelf aan te melden voor een proefles. Indien jij al ervaring hebt met de sport CrossFit kan je er voor kiezen om direct lid te worden van CrossFit Duketown met een daarbij horend abonnement naar keuze.
Hoe laat moet ik er zijn, hoe bereid ik me voor en wat trek ik aan?

Zorg er voor dat je 5 a 10 minuten voor aanvang van de training aanwezig bent in de box. Mocht je door omstandigheden later in de training komen, sluit je zelfstandig aan zonder de training/trainer te onderbreken.

In de box hebben we twee kleedkamers en douches. Tijdens de training adviseren wij een bidon met water, een handdoek, stevige zaalschoenen en comfortabel zittende sportkleding.

Een training zit vol, kan ik mijzelf aanmelden?
Je kunt jezelf aanmelden voor een training die al is volgeboekt. Je komt dan op de wachtlijst. Zodra iemand zich afmeld voor de training krijg je automatisch een mail met de mededeling dat jij jezelf definitief kunt aanmelden voor de les.
Met hoeveel deelnemers gaat een training door?
De training gaat door vanaf één deelnemer.
Ik heb een blessure of medische aandoening?

Deelname aan de trainingen of activiteiten van CrossFit Duketown zijn altijd op eigen (medisch) risico. Het is raadzaam bij twijfel altijd eerst een (huis)arts of specialist te raadplegen of het voor jou verantwoord is, om aan de door jouw gekozen training/activiteit te gaan deelnemen.

Is het verantwoord volgens je arts/specialist, begeleiden we jou bij het kiezen van de juiste training en tijdens de training passen we oefeningen aan waar nodig.

Klik hier voor het nalezen van de Algemene voorwaarden en medische disclaimer.

Sportbit manager

Hoe kan ik een training reserveren?

Onze trainingen zijn te reserveren via het portal voor leden op onze website of via de Sportbit manager app.

Op basis van het gekozen abonnement krijg je per maand een x aantal credits waarmee je lessen kan reserveren. De credits zijn één maand geldig en kan je vrij naar keuze inzetten. Bijvoorbeeld; je hebt 5 credits voor 1x per week trainen. Die kan je binnen vier weken vrij naar keuze inzetten.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de training?
Wil je een training volgen dan kun je op ieder gewenst moment van de dag jezelf aanmelden. De eerste keer maak je een account aan zodat je toegang krijgt tot de agenda (inloggen leden). In de agenda zie je welke lessen je kunt volgen en kan je jezelf aanmelden voor de les.
Hoe betaal ik voor de trainingen?

Abonnementen & Rittenkaart: Je betaalt via automatische incasso. Je krijgt bij de start van iedere maand nieuwe credits die ingezet kunnen worden voor de trainingen.

Bij het aanmelden voor een training wordt er automatisch een credit in mindering gebracht. In de app staat weergeven hoeveel credits er nog beschikbaar zijn.

Drop-in (losse les): Een drop-in betekent vaak een eenmalige deelname aan een training zonder lid te worden. Een drop-in kost €12,50,- en dient te worden afgerekend voorafgaand aan de training bij een van de aanwezige trainers.

Kan ik mijzelf afmelden voor een les?

Afmelden van een les kan tot maximaal 3 uur van te voren. Indien je eerder dan 3u voorafgaand aan de training annuleert, wordt de training volledig in rekening gebracht en verlies je een credit.

Welke abonnementen en rittenkaarten zijn er?

Bij CrossFit Duketown werken we met diverse abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Je kan dus zelf kiezen welk abonnement het beste bij jou past en hebt de mogelijkheid dit ten alle tijden nog wijzigen.

Een rittenkaart bevat 10 trainingen en is maximaal één jaar geldig vanaf het moment van aanschaffen.

Wil je weten welke er beschikbaar zijn klik hier

Is er een App voor je telefoon om je aan te melden voor de les?

Ja, die is er!
Ga naar de App Store of Google Play en zoek naar “Sportbit Manager”

Download de app en log met je gegevens in. Klaar voor gebruik.

Kan ik mijn abonnement upgraden/downgraden?

Ja, dat kan. In de app heb jij zelf de mogelijkheid om je abonnement aan te passen. Gebruik hiervoor de upgrade/downgrade knop.

Let op; bij het wijzigen van het abonnement hanteren wij ook een opzegtermijn van 1 maand. Het systeem verrekend automatisch de bijkomstige kosten bij het wijzigen van het abonnement.

Kan ik mijn abonnement zelf opzeggen?

Je hebt zelf de mogelijkheid om de lopende abonnementen op te zeggen. Dit kan eenvoudig worden geregeld via de Sportbit manager app.

Bij het opzeggen van het abonnement hanteren wij een opzegtermijn van één maand.