Skip to main content
1 mei 2023
Follow Us

Op 1 mei 2017 zag Crossfit Duketown het levenslicht

1 mei 2023

Behalve het zijn van co-owners van CrossFit Duketown, werken de heren op
de Sportacademie van het Koning Willem 1 College als docent sport. Hier leiden ze alle drie inmiddels al meer dan 10 jaar met veel passie de nieuwe generatie trainers voor de toekomst op.

Veel mensen hebben inmiddels ooit wel gehoord van CrossFit. Maar wat is dat nu precies? CrossFit is een manier van trainen overgewaaid uit Amerika. Bij CrossFit worden cardio, deelelementen van gewichtheffen en bodyweight movements telkens weer gecombineerd tot een nieuwe uitdagende workout of the day. Geen enkele training is dan ook hetzelfde. Dit houdt het uitdagend en afwisselend voor de leden.Inmiddels bestaat de sportschool uit 450 fanatieke CrossFitters. In de afgelopen zes jaar is Duketown daardoor uitgegroeid tot een begrip in Den Bosch en omstreken. Behalve de intensieve trainingen heerst er een pedagogisch en didactisch verantwoord werkklimaat in een gezellige en veilige sfeer. Kan ook niet anders met drie docenten lichamelijke opvoeding aan het roer.

De veilige, gemoedelijke sfeer is wat Duketown typeert. Iedereen is welkom ongeacht zijn of haar komaf, trainingsachtergrond, ervaring, kennis en kunde. Bij Duketown ligt het accent niet op uiterlijk vertoon maar op de trainingen waarin ieder op zijn of haar niveau kan sporten. Zo is er bijvoorbeeld een regel dat men het shirt verplicht aan houdt in de sportschool.

De doelgroep die binnen Duketown traint is zeer gemêleerd. Vaders, moeders, ondernemers, prestatiesporters, kinderen, ouderen en zelfs Team NL werken hier hun trainingen af. Ondanks dat CrossFit een individuele sport is heerst er een

groepsgevoel in de lessen. Dit zorgt ervoor dat je als groep samen de workout van de dag doorloopt en het gevoel hebt dat je deel uit maakt van een team. ,,Nobody is done, until everybody is done’’ staat dan ook hoog in het vaandel tijdens de trainingen.
Er zijn verschillende lestypes die wekelijks worden aangeboden. Behalve de WOD (workout of the day) lessen worden er ook structureel weightlifting, powerlifting, CrossFit kids, beginnerslessen en team workout lessen aangeboden. Vandaag de dag hebben mensen meer dan ooit behoefte aan autonomie en keuzevrijheid. Doordat er tot vlak voor aanvang van een les kan worden aangemeld of afgemeld is elk lid vrij in het indelen van zijn of haar trainingsmomenten gedurende de week.De lessen duren 60 minuten en geven je een complete ‘total body workout’. Bij het structureel volgen van twee trainingsmomenten per week durven wij als CrossFit Duketown te garanderen dat u fitter, sterker en gezonder wordt dan uw huidige zelf.

Met 80 lessen in de week van maandag tot en met zondag zit er altijd wel een moment tussen dat het uit komt in de persoonlijke agenda.

Koen van Meurs